Курсеви

У току су пријаве за ПОЧЕТНИ ЛЕТЊИ АЛПИНИСТИЧКИ КУРС! Више информација ОВДЕ.

У току су пријаве за НАПРЕДИ ЛЕТЊИ АЛПИНИСТИЧКИ КУРС! Више информација ОВДЕ.

Курсеви се одржавају двапут годишње.

ЛЕТЊИ АЛПИНИСТИЧКИ КУРС подељен је по викендима. Прва два викенда су организована на Фрушкој гори. Теоријски део у Планинарском дому ПСД „Железничар”, док је практична настава на нашем вежбалишти Орлово Бојиште.

Трећи викенд резервисан је за одлазак на терен и пењање у реалним условима, на стенама Горњачке клисуре или Овчарско-кабларске клисуре.
ЗИМСКИ АЛПИНИСТИЧКИ ТЕЧАЈ – Организује се у марту, најчешће на Дурмитору и траје седам дана.

На курсевима се раде технике летњег и зимског алпинизма. Састоје се из теорије и практичног дела, те обавезног испита на крају обуке.

Када је нова генерација преузела вођење АOНС, 2008. године, Секција је у то време бројала веома мали број чланова, и тако је настала идеја о интерној школици у оквиру АOНС-а. Главни циљ тада, а и сада је упознавање планинара са овим дивним спортом. И тако је 2010. године организована прва школица у оквиру АOНС.

Планинарење је основа овог спорта и веома је важно бавити се њиме, а притом је заиста прелепо боравити и уживати у оном што планина и природа може да нам пружи.

Трудимо се да што чешће имамо предавања, то је веома добро да би обновили своје знање, али и научили понешто ново. Технички дани који се у просеку одржавају два пута годишње, представљају склоп практичне вежбе и предавања на одређену тему.