Kursevi

U toku su prijave za ZIMSKI ALPINISTIČKI KURS! Više informacija OVDE.

Kursevi se održavaju dvaput godišnje.

LETNJI ALPINISTIČKI KURS podeljen je po vikendima. Prva dva vikenda su organizovana na Fruškoj gori. Teorijski deo u Planinarskom domu PSD „Železničar”, dok je praktična nastava na našem vežbališti Orlovo Bojište.

Treći vikend rezervisan je za odlazak na teren i penjanje u realnim uslovima, na stenama Gornjačke klisure ili Ovčarsko-kablarske klisure.
ZIMSKI ALPINISTIČKI TEČAJ – Organizuje se u martu, najčešće na Durmitoru i traje sedam dana.

Na kursevima se rade tehnike letnjeg i zimskog alpinizma. Sastoje se iz teorije i praktičnog dela, te obaveznog ispita na kraju obuke.

Kada je nova generacija preuzela vođenje AONS, 2008. godine, Sekcija je u to vreme brojala veoma mali broj članova, i tako je nastala ideja o internoj školici u okviru AONS-a. Glavni cilj tada, a i sada je upoznavanje planinara sa ovim divnim sportom. I tako je 2010. godine organizovana prva školica u okviru AONS.

Planinarenje je osnova ovog sporta i veoma je važno baviti se njime, a pritom je zaista prelepo boraviti i uživati u onom što planina i priroda može da nam pruži.

Trudimo se da što češće imamo predavanja, to je veoma dobro da bi obnovili svoje znanje, ali i naučili ponešto novo. Tehnički dani koji se u proseku održavaju dva puta godišnje, predstavljaju sklop praktične vežbe i predavanja na određenu temu.