Курсеви

Курсеви се одржавају двапут годишње.

ЛЕТЊИ АЛПИНИСТИЧКИ КУРС подељен је по викендима. Прва два викенда су организована на Фрушкој гори. Теоријски део у Планинарском дому ПСД „Железничар”, док је практична настава на нашем вежбалишти Орлово Бојиште.

Трећи викенд резервисан је за одлазак на терен и пењање у реалним условима, на стенама Горњачке клисуре или Овчарско-кабларске клисуре.
ЗИМСКИ АЛПИНИСТИЧКИ ТЕЧАЈ – Организује се у марту, најчешће на Дурмитору и траје седам дана.

На курсевима се раде технике летњег и зимског алпинизма. Састоје се из теорије и практичног дела, те обавезног испита на крају обуке.

Када је нова генерација преузела вођење АOНС, 2008. године, Секција је у то време бројала веома мали број чланова, и тако је настала идеја о интерној школици у оквиру АOНС-а. Главни циљ тада, а и сада је упознавање планинара са овим дивним спортом. И тако је 2010. године организована прва школица у оквиру АOНС.

Планинарење је основа овог спорта и веома је важно бавити се њиме, а притом је заиста прелепо боравити и уживати у оном што планина и природа може да нам пружи.

Трудимо се да што чешће имамо предавања, то је веома добро да би обновили своје знање, али и научили понешто ново. Технички дани који се у просеку одржавају два пута годишње, представљају склоп практичне вежбе и предавања на одређену тему.

Летњи алпинистички курс

Зимски алпинистички течај

Технички дани